Bejárás próbálkozások a Zólyom és Óhegy között

A bejárás először 2012. október 20-21.-re volt betervezve. Török András meghívta a bejárásra az árvai, szentmártoni és zsolnai szlovák cserkészeket, hogy így jobban megismerkedjenek a Mária Út gondolatával. Szombaton Zólyomból indultak volna Besztercebányára, reggel 8 órakor, a vasútállomás előtti buszmegállónál található sárga turistajelzéstől. Megérkezésük után, Besztercebányáról busszal utaztak volna Óhegyre. Az éjszakát Óhegyen töltötték volna, vasárnap reggel pedig indultak volna Besztercebányára. Természetesen vasárnapi szentmisén is részt vettek volna. Mivel Török András lebetegedett, ezért nem mentek el a bejárásra.

Október 27-én, szombaton a bejárás Zólyom és Óhegy között ismételten elmaradt. András reggel 6 órakor Patay Petivel és Kukor Tomival a zólyomi vasútállomáson úgy döntött, hogy a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt, nem vágnak neki az útnak Besztercebánya felé.

Ez már a második próbálkozásuk ezen a szakaszon, amely eredménytelen volt. András hiszi viszont, hogy csupán a türelmüket és kitartásukat próbálja ilyen módon is a Jó Isten, és abban is bízik, hogy majd megadja a kellő időt és erőt ahhoz, hogy majd egyszer ezt a szakaszt is bejárják.

A jövő évi terveket szövögetve úgy gondolták, hogy ebben az évben tesznek még egy utolsó próbát, mégpedig november 24-25-én Zólyom-Besztercebánya-Óhegy között.

Megállapodtak viszont abban is, hogy a jövőben jobban odafigyelnek majd az időjárás előrejelzésre, s e szerint döntik el közvetlenül a bejárás előtt, mennyire valósítják meg a tervezett utat.

András kérését továbbítjuk: „Kérem, aki teheti, jöjjön el erre a zarándoklatra. Ígérem, gyönyörű lesz, s lehet, hogy még hógolyózni is fogunk Óhegyen. :)”