Mi a Mária Út?

A Mária Út Közép-Európán átívelő, Szűz Mária kegyhelyeket összekötő zarándokút-hálózat. Az útnak két főtengelye van: a nyugatról kelet felé haladó zarándokút az ausztriai Mariazellt köti össze az erdélyi Csíksomlyóval. Az észak-déli zarándokút pedig a pálosok kegyhelyét, a lengyelországi Czestochowát köti össze a boszniai Medjugorjéval. Ez az ág még kiépítés alatt áll. Tehát a Mária Út egy kialakítás alatt álló zarándokút. 

A két főág egy képzeletbeli keresztet fog alkotni a Kárpát-medence felett, ami jelképezi az út alapvető üzenetét: a keresztény értékek megőrzését és az emberi kapcsolatok megélését. Ezeken kívül vannak még további utak és leágazások, mondhatni regionális zarándokutak. Az útvonalhálózaton keresztül bebarangolható a Kárpát-medence és elérhető minden Máriás emléke, valamint az út felfűzi a természeti és az épített örökségeket is. 
Közép-Európa Zarándokútja az ismert Szent Jakab út, az El Camino mintájára épült és ma is folyamatosan épül. 

Az Út világnézeti, nemzetiségi és kulturális hovatartozástól függetlenül hívja mindazokat, akik meg akarják ismerni a Kárpát-medence népeit, azok keresztény hagyományait, fel akarják fedezni csodaszép tájait és kíváncsiak az itt élők kultúrájára, vendégszeretetére.