Bartal Károly Tamás nyugalmazott jászóvári apát karácsonyi ajándéka

2012. december 12-én Török András e-mail útján felkereste Bartal Károly Tamás nyugalmazott jászóvári apátot. A neki címzett levélben András bemutatta a Mária Utat és kérte, hogy támogassa munkájukat egy védnöki nyilatkozat kibocsátásával.

2012. december 14-én az apát úr egy előzetes karácsonyi ajándékkal lepte meg a szlovákiai Mária Út kiépítésében résztvevőket. A védnöki nyilatkozatot a következőkben olvashatják:

 

Védnöki nyilatkozat a Mária Út számára.

Örömmel értesültem, hogy a Mária Út, mint közép-Európai léptékű gyalogos zarándokútvonal hálózat Szlovákián keresztül is megvalósult. Meg vagyok győződve, hogy a legnemesebb szándék vezeti azokat, akik vállalkoznak ez úton a zarándoklásra. Ha egészségem engedné, magam is elindulnák a zarándoklatra. De csak imával és a jó Isten áldásával tudom támogatni és kisérni útjukon a zarándokokat. Ez úton haladók erősödjenek hitükben és meggyőződésükben, hogy fáradozásuk nem hiábavaló (v.ö. 1 Kor. 15, 58).

Tisztelettel és őszinte nagyrabecsüléssel

Bartal Károly Tamás O. Praem.

Nyugalmazott jászóvári apát.

 

Az apát úrnak nagyon szépen köszönjük a védnöki nyilatkozatot. Isten fizesse meg bőségesen a kedvességét és segítséget, amit ezzel a cselekedetével nyújtott nekünk.