1Úton zarándoknap a Felvidéken

Csoportkép Szőgyénben

Akik lépteiket és imáikat a fiatalokért ajánlották fel

Augusztus második szombatján, a Nagyboldogasszony ünnepéhez igazítva (augusztus 15.) ismét megrendezésre került az 1Úton nemzetközi zarándoknap, mely behálózta a Kárpát-hazát.

Tizedik alkalommal keltek útra a zarándokok a Mária Úton, ahol kisebb-nagyobb szakaszokat bejárva, lépéseiket és imáikat – idén – a fiatalokért ajánlották fel. Így történt ez az anyaországban, Erdélyben, Délvidéken és a Felvidéken.

A meghirdetett zarándoklatok a Felvidéken a következő szakaszokon valósultak meg: Udvard – Pozba (21 km), Szőgyén – Kürt (10 km), Nyékvárkony – Dercsika (8 km), Egyházgelle – Dercsika (10 km), Ipolyság – Palást (17 km), Medvesalja: Somoskő vára – Mária kút (10 km).

Akik a Via Mariae Polgári Társulás keretében a zarándokszakaszokat megszervezték és a megvalósítást segítették: Török András, Fekete László, Katona Júlia, Méhes Richárd, Velebny Gábor és Kovács Roland.

Fotók: a Mária Út Felvidéken Facebook-oldala:

 

Ez a cikk a Felvidek.ma honlapján jelent meg: https://felvidek.ma/2023/08/1uton-zarandoknap-a-felvideken/?fbclid=IwAR26WmtrUOJdOp4iM0aEPaNXElT_1c9QQfacWETqQd2nkBWtj7AJhDF60TM