03) Fájdalmas Anya zarándokút

(Máriavölgyi zarándokút) – Érsekújvár (Nové Zámky) – Szímő (Zemné) – Vágfarkasd (Vlčany) - Deáki (Diakovce) – Galánta (Galanta) – Diószeg (Sládkovičovo) - Kismácséd (Malá Mača) – Vágmagyarád (Modranka) - Nagyszombat (Trnava) – Alsódiós (Dolné Orešany) – Szomolány (Smolenice) – Pozsonynádas (Trstín) - Detrekőszentmiklós (Plavecký Mikuláš) - Laksárújfalu (Lakšárska Nová Ves) – Sasvár (Šaštín-Stráže)

Búrszentmiklósi leágazás

Pálffytelek (Mikulášov) - Bilkaudvar (Bílkove Humence) - Szent Mária Magdolna-kápolna - Búrszentmiklós (Borský Mikuláš) - Sasvár (Šaštín-Stráže)

 

A vastag betűkkel jelzett helyek Mária búcsújáróhelyek és egyéb kegyhelyek!

Látnivalók
 • A galántai Esterházy-kastély (Galanta)

  Az Esterházy utcán álló reneszánsz kastély Galánta egyik gyöngyszeme.

  Az 1600 körül, Esterházy Ferenc által építtetett kastélyt a kilencvenes években restaurálták. A város tulajdonában levő épület ma kulturális célt szolgál, itt kapott helyet a Honismereti Múzeum tárlatának egy része, valamint kiállításokat is rendeznek a falai között, és itt van a város házasságkötő terme is.

  2017 október elején egy kiállítás nyílt, amelyen bemutatják az elmúlt huszonöt év tevékenységét. A tárlat 2018 márciusáig látogatható.

 • A galántai kastély romantikus kapuja (Galanta)

  A galántai neogótikus kastély romantikus kapuját 2014-ben állították vissza az eredeti helyére.

  Gróf Esterházy József 1861-ben készítette a kaput, ezekben az években neogótikus stílusban átépítették a barokk kastélyt.

  A Neogótikus Kastély Polgári Társulás 154 év után restauráltatta az egyedülálló kaput, az országban nincs több ilyen, épségben megmaradt neogótikus kapu. A felújítás több mint tizenkétezer euróba került, a munkát a város költségvetéséből és a közadakozásból befolyt összegből fizették.

 • A tósnyárasdi Szent István király templom

  A tósnyárasdi Szent István római katolikus templom a 18. század 2. felében épült egy korábbi templom alapjaira.

  Az egyhajós épület szegmensíves záródású dongaboltozattal fedett szentéllyel rendelkezik. A hajó mennyezete egyenes. Az épület homlokzata falsávokkal valamint félköríves ablakokkal tagolt, az épület utcai homlokzata falazott oromzattal épült. 

  A templombelső csipkézett díszítésű fülkagylós faragványokkal. A templomtorony hangrésekkel tagolt, hegyes tető fedi.